Wat sliep het heerlijk, na al die activiteiten op woensdag en het zwemmen in de avond! Fris en fruitig stond iedereen om kwart over 9 weer klaar voor de laatste programmaonderdelen in de ochtend. Bij de lunch hadden alle klassen alle onderdelen gehad.  

Na de lunch gingen we eerst met alle leerlingen en begeleiders op de foto op het sportveld. Omdat de school dit jaar 85 jaar bestaat (het lustrum is vanwege corona uitgesteld naar 2022), gingen we met z’n allen in de vorm van een 8 en een 5 staan en werd er met een drone van boven een foto gemaakt. Deze foto zien we vast terug bij het lustrum! 

Na dit centrale fotomoment moesten de huisjes worden opgeruimd en de tassen ingepakt om het vertrek op vrijdagochtend zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarnaast gingen alle klassen het lied voor de Bonte Avond oefenen waarvoor een groepje uit iedere klas een tekst had geschreven. Al gauw klonk overal op het park een variant op ‘Waka Waka’. Ook werden er nog dansjes en scènes voor de Bonte Avond geoefend. Iedereen die klaar was kon de middag vrij besteden in het zwembad of in het meer. Een unicum dit jaar was dat ook de buitenglijbanen konden worden uitgeprobeerd! De meeste leerlingen probeerden de drie glijbanen allemaal een keer om vervolgens de warmte van het binnenzwembad te proberen. Eén groepje bikkels trotseerde de ‘kou’ en vermaakte zich uitstekend in het Prinsenmeer.  

Bij een feestelijke avond hoorde uiteraard ook een feestelijk maal: tomatensoep vooraf, kip, patat en appelmoes als hoofdgerecht en een waterijsje toe. Daarna werd de zaal weer omgebouwd tot een theater en kon de Bonte Avond beginnen. RML’s sportjournaal stond op het programma, gepresenteerd door mevrouw Pieterman en per klas twee leerlingen. Zij praatten de dansjes, stop motionfilmpjes, reclames en reportages aan elkaar, waarna elke klas afsloot met het klassenlied. De klassen en het Bonte Avondteam hadden in die korte tijd weer heel veel voor elkaar gekregen, want in de zaal werd geboeid gekeken en geluisterd. 

Daarna was de avond nog niet voorbij, want na een lied van de begeleiders, het uitreiken van de ‘Cor de Jong trofee’ en een eindspeech van mevrouw Van den Berg kon er gedanst worden in de Kids&Co. De meeste leerlingen waren daarna zo moe dat ze gauw in slaap waren, ook al hadden sommige nog andere plannen… Een aantal leerlingen had nog wel energie om de omgeving bij nacht te verkennen om te zien wie er verder nog wakker was. Ach ja, thuis zou er wel weer geslapen worden!