Na een vlotte busreis werden door de collega’s die op zondag al naar Asten vertrokken waren ontvangen in de stralende zon. De bagage werd opgeslagen, L1a dekte de tafels en daarna konden we lunchen om op krachten te komen voor de Variathon: een parcours met verschillende spelonderdelen waar de 6 brugklassen hun krachten onderling konden meten.

Bij de Variathon ging het niet alleen om snelheid en kracht, maar ook om goed samenwerken, tactiek en coaching. Het werd een spannende strijd, die door V1b werd gewonnen. Daarna kon iedereen ‘eindelijk’ naar de huisjes om te zien hoe die eruit zagen en de kamers te verdelen. En uiteraard ook om te douchen, na het zwemmen tijdens de Variathon…

De Variathon had duidelijk veel energie gekost, want tijdens het avondeten werd er flink gesmuld van de soep, de gebakken aardappels, de schnitzels en de groente. Terwijl L1c corvee had en de redactie van de Brugsmurf aan de eerste krant werkte, was er tijd om te chillen en te sporten, tot het donker genoeg was voor een wandeling in het bos en een verhaal.
Gezien alle indrukken en activiteiten van deze dag liggen alle kinderen vanavond vast heel vroeg te slapen 😉