Een beetje later dan gepland door drukte op de weg en leerlingen die ziek bleken te zijn maar niet hadden afgebeld vertrokken we met drie bussen en heel veel bagage (alsof we twee weken weggaan naar de middle of nowhere!) naar Asten. De sfeer in de bus was prima; er werd gekletst, gezongen (o.a. voor de twee jarigen) en gelezen en er werden spelletjes gedaan. Zo vloog de reis om en kwamen we rond het middaguur aan in Asten. Nadat de bagage was opgeslagen en de leerlingen uit L1d de tafels hadden gedekt konden we aan tafel voor de lunch.

Na de lunch was het tijd voor de Variathon, de ‘strijd’ tussen de klassen. Goed samenwerken, elkaar coachen, spierkracht, communicatie en goed kunnen mikken bepaalden welke klas er dit jaar zou winnen. Het was een spannende strijd, waarbij fanatiek werd gestreden om de punten, ondanks de aanhoudende miezer. En dat was het waard, want voor het eerst sinds jaren eindigden twee klassen gelijk!

Na de variathon mochten ze EINDELIJK naar de huisjes… Tijd om te douchen, op te warmen, het huisje in te richten en boodschappen te halen voor het ontbijt van de volgende ochtend. Toen even ‘chillen’, de avondmaaltijd (de soep, schnitzels, gebakken aardappeltjes en groente gingen er goed in!) en een ‘spookverhaal’ in het bos.

En toen uiteraard braaf de huisjes in, tanden poetsen en naar bed 😉