Nadat de skippyballen voor de Variathon ook waren ingeladen vertrokken we met 175 brugklassers en een groep begeleiders naar De Prinsenmeer in Asten. De sfeer zat er onderweg goed in; er werden liedjes gezongen en spelletjes gespeeld en daardoor vloog de tijd voorbij.

In Asten gingen we eerst aan tafel om goed te eten en drinken voor de krachtmeting tussen de klassen: de Variathon. Tijdens dit circuit met sport- en spelonderdelen konden alle klassen punten verdienen door goed samen te werken. Ondanks de brandende zon was de inzet groot, want wie wil er nou niet de bokaal winnen en zich de winnaar van de Variathon 2023 noemen? Gelukkig waren sommige spellen in het water, was er veel en goed koud drinken te krijgen en mocht iedereen na afloop zwemmen in het meer. De strijd om de bokaal was dit jaar erg spannend en werd uiteindelijk gewonnen door klas V1a.

Na de prijsuitreiking mocht iedereen eindelijk naar de huisjes om de bagage te stallen en de bedden op te maken. Toen was het al weer tijd voor de avondmaaltijd: soep vooraf en daarna schnitzel, sla en gebakken aardappeltjes. Er werd met smaak gegeten, want van de zon en al die sportiviteit krijg je stevige trek!

Tot slot was er nog een wandeling naar het bos voor een spannend verhaal. Rond 11 uur lag iedereen in bed en zat de eerste dag van de werkweek er al weer op.