Na een goede nacht slaap en een heerlijk ontbijtje in je eigen huisje was het tijd voor dag 2. Alle klassen hadden hun eigen programma. Bij het onderdeel ‘Bonte Avond’ werd in groepjes een lied geschreven, een stopmotionfilmpje gemaakt, een scène uit ‘Flikken Rotterdam’ gespeeld (en gefilmd), of een ander toneelstukje of reclamespotje gemaakt voor donderdagavond. En alles rondom het thema Rotterdam.

De Brugklaskrant, dag 2. KLIK HIER!

De klassen die het onderdeel ‘sport’ op het programma hadden staan gingen voetballen en peanutballen. Bij het ‘BeM-spel’ ging je met de helft van je klas bouwwerken maken van bamboestokken terwijl de andere helft de muziekquiz deed (en daarna andersom). Er werd uitleg gegeven over de Montessori Academie en daarna gedanst onder leiding van de leerlingen van de Bond en de Senaat. Andere klassen deden een pubquiz over het Montessori Lyceum of gingen zwemmen in het zwembad. Bij het onderdeel ‘mentor’ maakte iedere leerling een collage van de foto die op de eerste dag was gemaakt. Als je ‘TLC’ op het programma had staan, ging je een puzzelopdracht maken over Talen, Landen en Culturen. En als je geluk had ging je vandaag al met je klas het bos in voor de natuurtocht, waar je in de schaduw van de bomen met klei een landschap of stad ging maken, met katrollen klasgenoten in de boom kon hijsen, een knikkerbaan maakte met stukken pvc-pijp of de zuurgraad van de bosgrond ging meten.

Nu lekker zwemmen in de plas, chillen in je huisje of oefenen voor RML’s got Talent van vanavond. We zijn benieuwd wie er na het avondeten op het podium zullen shinen. Maar daarover lezen jullie later vast meer in de ‘Brugsmurf’.

RML’S GOT TALENT: