Na een heerlijke lange nacht slapen begon iedereen fris en fruitig aan een nieuwe, zonnige dag. Elke klas had een eigen programma bestaande uit drie of vier onderdelen. Er werden proefjes gedaan in het bos, er was een muziekquiz en een pubquiz over school en er werden grote figuren gebouwd met bamboestokken.

De Brugklaskrant, dag 2. KLIK HIER!

Sommige klassen begonnen met de voorbereidingen voor de Bonte Avond, door het schilderen van het decor, het maken van attributen, het schrijven van een lied, het maken van een filmpje of het instuderen van een toneelstuk. En dat alles rondom het thema ‘Koninklijke soap’. Andere klassen deden een spel over Talen, Landen en Culturen, gingen voetballen of peanutballen of leerden het een en ander over de Montessori Academie. Bij het onderdeel ‘mentor’ maakten alle leerlingen een collage over zichzelf en sommige klassen konden zwemmen in het zwembad.

Aan het eind van de dag kon iedereen afkoelen in het meer of zich voorbereiden op de Bonte Avond. Na de nasimaaltijd werd de zaal gauw omgebouwd tot een concertzaal. Het was een fantastische avond, waarin vele talenten zich openbaarden. Louisa, Hugo en Kyra speelden piano en Emmanuel speelde gitaar. Er werd gedanst door de Bond, door Kyra, Evi en Lima en door K3 2.0 (of te wel Noor, Maria en Tessa). Felix en Ryan brachten de zaal aan het lachen met wat moppen en de ‘L1d pop group’ zong een stuk van The Backstreet Boys. Charlotte bezorgde iedereen kippenvel met haar vertolking van ‘viva la vida’ en zij ging er uiteindelijk met de award vandoor, al hadden alle deelnemers het de jury flink lastig gemaakt!

RML’s got talent: