De woensdag in Asten is qua programma overdag vergelijkbaar met de dinsdag. Alle klassen volgen hun eigen programma in het bos en op het park. Gelukkig was het vandaag minder warm dan gisteren, maar was het wel nog steeds droog. Want in de stromende regen zijn zelfs de leukste activiteiten een stuk minder leuk.

Na deze dag zijn alle filmpjes, liedteksten en toneelstukjes voor de Bonte Avond zo goed als klaar. Donderdagmiddag nog een keer de onderdelen die live gedaan worden doornemen en dan zijn we klaar voor de afsluiter van de werkweek!

Huisje 1 werd aan het eind van de middag nog een tweede keer omgetoverd tot een winkel, waar alle ingrediënten voor ‘Ristorante Montessori’ konden worden ingeslagen. De leerlingen hadden duidelijk zin in koken, want om 5 uur stond er een enorme rij voor de ingang van de ‘supermarkt’! Na het lezen van het recept en het eerlijk verdelen van de taken hing er al snel in het hele dorpje een heerlijke geur. En met de smaak bleek ook niets mis, want er werd aan alle tafels gesmuld. Helaas hoort bij koken ook afwassen en opruimen, maar als je dat met z’n allen doet en er iets gezelligs van maakt is dat ook zo gepiept.

Op het avondprogramma stond het moordspel en daarna nog ‘discozwemmen’ voor wie daar nog energie voor had. Het moordspel klonk enger dan het is (sommige leerlingen waren bang dat we ze in het donker in het bos de stuipen op het lijf zoude jagen), het is namelijk levend Cluedo; door het stellen van de juiste vragen aan de verdachten en je ogen en oren goed te gebruiken kwam je er vanzelf achter wie de moordenaar was van Henri Mortell, een akelige man met vele vijanden uit Asten. Na het discozwemmen (of een spelletje, lezen of tekenen voor de leerlingen die geen zin meer hadden in een duik) was het weer tijd om te gaan slapen, zodat iedereen de batterij weer op kon laden voor de laatste hele dag van de werkweek.