Met discozwemmen op woensdagavond als belofte als iedereen lekker ging slapen en braaf in het huisje bleef was het gelukkig weer een redelijk rustige en niet al te korte nacht. Het programma van deze woensdag was qua opzet hetzelfde als op dinsdag; ook nu had elke klas maximaal vier verschillende activiteiten.

Na de laatste activiteit was het tijd voor het afhalen van de boodschappen in huisje 1, zodat er om zes uur gekookt kon worden. Op het menu stond pasta bolognese dat aan de hand van een uitgebreide beschrijving geheel zelfstandig klaargemaakt kon worden. Hoewel iedereen dezelfde ingrediënten had gekregen smaakte geen maaltijd hetzelfde!

Voor sommige leerlingen was het koken iets waar ze hun hand niet voor omdraaiden, maar er waren ook leerlingen bij die voor het eerst van hun leven een komkommer of ui sneden of de afwas deden…

Na het eten was het tijd voor het ‘moordspel’, waarbij twee detectives de hulp in riepen van al onze leerlingen om het mysterie rondom de moord op de gehate Henri Martel op te lossen. Toen dat gelukt was mocht iedereen die dat wilde discozwemmen. De leerlingen die dat niet wilden konden spelletjes doen in de grote zaal. Om elf uur was het afgelopen en ging iedereen zeer moe maar voldaan direct naar bed.