Op woensdag hadden de klassen een vergelijkbaar programma als op dinsdag in vergelijkbaar weer. Dus weer goed smeren en goed drinken!

Na een ochtend en middag in het bos, zwemmen, bonte avond voorbereiden, sporten en diverse spellen kon iedereen ook op deze dag afkoelen in het meer.

Tegen zes uur vormde zich een rij leerlingen met boodschappentassen bij de ‘winkel’ van huisje 1 om de boodschappen op te halen voor het bereiden van de avondmaaltijd. Al snel rook het in het ‘RML dorp’ heerlijk naar pasta bolognese en ontstonden kleine restaurantjes op straat. Het koken ging fantastisch, het opruimen en afwassen was wat lastiger, maar er was gelukkig voldoende tijd voor.

Toen het donker begon te worden was het tijd voor het moordspel; wie had Henri Mortell vermoord in Asten? Er waren vele verdachten, die allemaal een goede reden en een geschikt moordwapen hadden, maar de vraag was wie de echte dader was. Het bleek geen eenvoudige opgave om de dader te vinden, maar toen huisje 64 erin geslaagd was, konden we eindelijk gaan ‘discozwemmen’, of spelletjes doen in de eetzaal voor wie liever niet ging zwemmen.
Moe maar voldaan lag iedereen om 11 uur weer in bed om bij te tanken na een wederom geslaagde warme dag in Asten.