Deze ochtend werden we wakker van de regen op het dak, of door de wake-up call van de (co-)mentor. Ook nu weer een lekker ontbijt in het huisje en voor veel kinderen ook nog tijd om even naar de supermarkt te lopen om de voorraad snoep, chips of frisdrank in het huisje aan te vullen. Bij het verzamelen bij Kids &Co regende het nog even, maar gelukkig klaarde het al snel op.

Ook deze dag volgden alle klassen hun eigen programma met de verschillende onderdelen die andere klassen de voorgaande dag al hadden gedaan, zoals de natuurtocht, de voorbereidingen voor de Bonte Avond, zwemmen, de pubquiz om het RML te leren kennen, Montessori Academie, WIM-spel, TLC en sport. Daarnaast was er ook nog een creatieve opdracht waarbij de leerlingen een zelfportetcollage moesten maken.

Daarmee was het programma van de woensdag nog niet voorbij, want deze avond werd er door de leerlingen in hun eigen huisjes gekookt. Met een pak pasta, groente, tomatensaus en een recept werden de heerlijkste pastamaaltijden bereid. Na de afwas was er nog tijd voor een spel met de klas tot het donker genoeg was voor het ‘moordspel’. Toen het mysterie rondom de ‘moord’ op Henri Mortell was ontrafeld kon iedereen die dat wilde nog naar het zwembad voor het discozwemmen.

Na zo’n dag kan het niet anders dan dat iedereen om 11 uur al diep in slaap was.

..